… is er maar druk mee

Mails, administratie, meer mail en al die dingen op de to-do-lijst. Het houdt je van de straat. Letterlijk en figuurlijk want o wat had ik graag even naar buiten gewild vandaag. De zon lonkt en na een week ijzige kou (-10 mensen) is het opvangen van een straaltje vitamine E echt een goed idee. Maar ik heb nog zoveel te doen (zoveel te doen – hoor je die hit nu ook in je achterhoofd?).

Vandaag staat het secretariaat van de stichting Tengel (hét kunstenaarsplatform van de Zaanstreek) op het programma, naast het versturen van mijn eigen facturen. Ik heb de secretariefunctie tijdelijk overgenomen. Volgens mij wordt het hoog tijd voor een echte ledenadministratie met nieuwsbriefmogelijkheden, een automatisch betaalsysteem en online accountbeheer. Maar wat is het beste systeem? Kan dat bijvoorbeeld in MailChimp?

Als het goed op de rit staat, draag ik het allemaal graag over aan een nieuwe secretaris maar die moeten we dan nog wel even werven. Of kunnen we het beter andersom doen, de nieuwe secretaris het nieuwe systeem laten uitkiezen? Wat is wijsheid?

Al die vragen, gedachten en twijfels houden je ook lekker van de straat …

Benieuwd naar wat Tengel zoal doet? Kijk op Tengel.nl
Heb je tips voor een goede ledenadministratie? Ik hoor ze graag!

Monica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *