De kunst van tuinieren.

De oude conifeer moest er aan geloven want die werd elk jaar groter maar ook kaler en minder groen. Ik vermoed dat de klimop daar een substantiële rol in heeft gespeeld.

Nieuwe skills ontwikkelen

Als kunstenaar ligt de boel een beetje stil. Sinds vorig jaar augustus eigenlijk al, toen we uit Studio KADZ vertrokken. Eind 2019 hadden we sowieso De Honigfabriek uit gemoeten, maar wij kregen eerder verhuisplannen omdat we een bedrijfsunit konden kopen in Wormer. Geweldig pand – dat zul je zien als je na 1 juli een keer bij ons op bezoek komt – maar met een catch: tot eind juni 2020 kunnen we de bovenetage niet gebruiken. De verkoper bedong een huurovereenkomst voor zijn eigen atelier. Niet erg, dachten wij, een klein jaar, dat is zo voorbij en weet je wat? We gaan de laatste maanden gewoon op reis met onze nieuwe camper, dan wordt zo’n beperking vanzelf een kans!

Ken je die mop van die mensen die op droomreis gingen. Precies. Een week voor wij vertrokken, ging ook ons land in een lock down. De rest van Europa zat toen al op slot. Weg droom en weg camperreis want voorlopig hebben we geen geld om alsnog tweeënhalve maand door België, Frankrijk, Spanje en Portugal te trekken. Inderdaad, er zijn ergere dingen, maar we hebben er even flink van gebaald.

Het gevolg was dat ik, net als half Nederland, opeens zeeën van tijd had want mijn opdracht bij ProDemos, die ik na zes jaar en veel twijfels stop had gezet om op reis te kunnen, kon door de lock down ook niet worden hervat. Veel tijd maar geen atelier … Dus wat doe je dan?

Juist: tuinieren. Nog even en ik heb groene vingers.

Monica Schumacher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *